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Salade lentilles, brocolis & parma

145 reviews

Une salade haute en couleurs et en saveurs

Camille C.
Camille C.
Protéines 💪
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Eco-score
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Heart19.6k
Prep Time

7 minutesPrep time

Cooking Pot

10 minutesCook time

Calories

287 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Mixing bowl, Pot (small), Stovetop

recipe

Broccoli (fresh)

Step 1

Lavez puis coupez le brocoli en fleurettes.* *Consultez nos tips pour cette Ă©tape

Step 2

Faites cuire les fleurettes dans une casserole d'eau bouillante salée pendant 10 minutes.

Shallot

Step 3

Pendant ce temps, Ă©pluchez puis coupez finement l'Ă©chalote.

Whole grain mustard
Shallot

Step 4

Réalisez une vinaigrette en mélangeant la moutarde à l'ancienne, une cuillère à soupe de vinaigre de votre choix et 2 cuillères à soupe d'huile d'olive par personne. Ajoutez l'échalote coupée finement. Salez, poivrez puis mélangez bien le tout.

Step 5

Au bout des 10 minutes de cuisson des brocolis, vérifiez la cuisson puis égouttez-les et passez-les directement sous l'eau froide.

Lentils (cooked)
Broccoli (fresh)
Cured ham
Shallot

Step 6

Dans un saladier ou une assiette, ajoutez les lentilles préalablement égouttées, les brocolis, la vinaigrette avec les échalotes, le jambon cru coupé ou déchiré en morceaux. Salez, poivrez et mélangez le tout.

Step 7

Servez sur une assiette puis ré-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

♻️ Zero waste tipHannah

Pour un repas zéro-déchet, ajoutez les troncs de votre brocoli coupés en petits cubes dans votre préparation ou utilisez-les pour faire une soupe !

- Hannah, Food Editor

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy287 cal.
Fat9 g
Carbohydrates25 g
Protein27 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Salade lentilles, brocolis & parma" contains 287 Energy, 9 g of Fat, 25 g of Carbohydrates, 27 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
€Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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