Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Aubergines teriyaki, riz & nems au poulet

13 reviews

Aubergines fondantes & nems croustillants sur un lit riz, que demander de plus !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
B Nutri-scoreB Eco-score
1.8k

4 minutes

Prep time

15 minutes

Cook time

630 cal.

Per serving

Ingredients

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small)

recipe

White rice (long grain)

Step 1

Préchauffez le four à 210°C. Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez-le.

Spring roll (chicken)

Step 2

En parallèle, dans un plat allant au four recouvert de papier cuisson, disposez les nems. Enfournez 12 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient dorés et croustillants.

Eggplant

Step 3

Pendant ce temps, lavez puis coupez les aubergines en gros cubes.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les aubergines. Arrosez-les d'un bon filet d'huile d'olive, puis faites-les dorer 3 à 4 minutes, en remuant.

Teriyaki sauce

Step 5

Versez un fond d'eau dans la poêle. Ajoutez la sauce teriyaki, poivrez et mélangez. Couvrez et laissez mijoter 7 à 8 minutes, sur feu doux, en mélangeant de temps en temps.

Sesame seeds

Step 6

Enlevez le couvercle de la poêle et poursuivez la cuisson 2 minutes supplémentaires, sur feu moyen, pour que la sauce épaississe et caramélise légèrement. Ajoutez les graines de sésame et mélangez bien.

Step 7

Au bout de 12 minutes, sortez les nems du four et coupez-les en deux.

Step 8

Servez le riz blanc avec les aubergines et les nems au poulet. Parsemez de graines de sésame et ajoutez quelques feuilles de menthe si vous en avez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy630 cal.
Fat18 g
Carbohydrates97 g
Protein17 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Aubergines teriyaki, riz & nems au poulet" contains 630 Energy, 18 g of Fat, 97 g of Carbohydrates, 17 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreB Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
13 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Aubergines teriyaki, riz & nems au poulet