Sliced Apple Tart

81 reviews

A saucy apple tart with crispy crumble crust. Yum!

Camille C.
Camille C.
Very easy
19.1k

10 minutes

Prep time

45 minutes

Cook time

223 cal.

Per serving

Utensils

Oven, Tart pan

recipe

Apple

Step 1

Préchauffez le four à 180°C. Coupez les pommes en deux puis en quartiers. Enlevez les pépins et coupez chaque quartier en fines lamelles.

Puff pastry
Almond flour

Step 2

Étalez la pâte feuilletée dans un plat à tarte, piquez la pâte à l'aide d'une fourchette, puis tapissez le fond avec la poudre d'amande.

Applesauce (jar)

Step 3

Ajoutez la compote de pomme en la répartissant délicatement sur la poudre d'amande.

Step 4

Déposez les lamelles de pomme de manière aléatoire sur la tarte pour lui donner un joli effet.

Step 5

Si vous le souhaitez, parsemez de cannelle et/ou de sucre vanillé les pommes avant d'enfourner.

Step 6

Enfournez pendant 45 minutes à 180°C.

Step 7

Sortez la tarte du four une fois les pommes bien dorées, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy223 cal.
Fat11 g
Carbohydrates26 g
Protein4 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Sliced Apple Tart" contains 223 Energy, 11 g of Fat, 26 g of Carbohydrates, 4 g of Protein, 3 g of Fiber.

81 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Sliced Apple Tart