Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Salade de pâtes à la Niçoise

Be the first to review

Une aller simple pour la côte d'Azur !

Barbara
Barbara
Very easy
A Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart248
Prep Time

6 minutesPrep time

Cooking Pot

10 minutesCook time

Calories

446 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Pot (small)

recipe

Pasta (penne)
Green beans (fresh)

Step 1

Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. Au bout de 2 minutes de cuisson, ajoutez les haricots verts. En fin de cuisson, égouttez-les puis rincez-les à l'eau froide pour stopper la cuisson.

Egg

Step 2

En parallèle, dans une seconde casserole d'eau bouillante, faites cuire les œufs 9 minutes. Une fois cuits, plongez-les dans de l'eau froide pour stopper la cuisson. Enlevez la coquille délicatement. Réservez.

Cherry tomatoes

Step 3

Pendant ce temps, lavez puis coupez les tomates cerises en deux.

Apple cider vinegar
Dijon mustard

Step 4

Préparez la vinaigrette. Dans un bol, mélangez : le vinaigre de cidre, la moutarde et une cuillère à soupe d'huile d'olive par personne. Salez et poivrez.

Tuna in brine

Step 5

Dans un saladier, ajoutez : les pâtes, les haricots verts, les tomates cerises et le thon. Versez la vinaigrette par-dessus le tout puis mélangez bien.

Step 6

Servez la salade dans une assiette creuse avec les œufs coupés en quartiers par-dessus. Re-assaisonnez selon vos goûts. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy446 cal.
Fat22 g
Carbohydrates32 g
Protein28 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Salade de pâtes à la Niçoise" contains 446 Energy, 22 g of Fat, 32 g of Carbohydrates, 28 g of Protein, 7 g of Fiber.

Scores

A Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Salade de pâtes à la Niçoise
Play