Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Pâtes au pesto, poulet & poireaux

9 reviews

Des pâtes au pesto, bien complètes & gourmandes !

Anaïs
Anaïs
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart1.2k
Prep Time

4 minutesPrep time

Cooking Pot

15 minutesCook time

Calories

611 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan, Pot (small)

recipe

Leeks

Step 1

Coupez les extrémités du poireau puis émincez-le finement. Placez-le dans une passoire et rincez abondamment pour retirer les impuretés.

Baby bella mushrooms (whole)

Step 2

Lavez puis coupez les champignons en lamelles.

Chicken tenderloins

Step 3

Coupez le poulet en morceaux.

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez le poulet. Salez, poivrez et faites-le cuire 2 minutes sur chaque face. Réservez.

Garlic

Step 5

Dans la même poêle, ajoutez l'ail râpé. Faites-le revenir 30 secondes, en mélangeant.

Step 6

Ajoutez les poireaux et les champignons. Salez, poivrez puis couvrez et laissez cuire 10 minutes, sur feu moyen, en mélangent de temps en temps.

Pasta (spaghetti)

Step 7

En parallèle, dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, réservez une petite louche d'eau de cuisson, puis égouttez-les.

Pesto

Step 8

Une fois les poireaux et les champignons cuits, ajoutez le poulet, le pesto, les pâtes et l'eau de cuisson réservée, si besoin. Mélangez bien et poursuivez la cuisson 1 minute supplémentaire.

Step 9

Servez les pâtes au pesto, poulet & poireaux dans une assiette creuse. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy611 cal.
Fat18 g
Carbohydrates76 g
Protein31 g
Fiber7 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Pâtes au pesto, poulet & poireaux" contains 611 Energy, 18 g of Fat, 76 g of Carbohydrates, 31 g of Protein, 7 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
9 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Pâtes au pesto, poulet & poireaux