
Feta au four & ratatouille
Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...
Make sure you have...
Stovetop, Frying pan, Oven
Step 1
Préchauffez le four à 200°C. Épluchez puis coupez les carottes en deux dans la longueur.
Step 2
Dans un plat allant au four, ajoutez les carottes. Assaisonnez-les de paprika, salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Mélangez bien, puis enfournez 20 minutes à 200°C.
Step 3
Pendant ce temps, préparez la crème de feta. Épluchez puis émincez finement les échalotes.
Step 4
Dans un bol, mélangez : le yaourt grec, la feta émiettée et les échalotes. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Réservez au frais.
Step 5
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les hachés de veau. Salez, poivrez et faites-les revenir 5 à 6 minutes, en les retournant à mi-cuisson.
Step 6
Une fois les carottes dorées et tendres à cœur, sortez-les du four.
Step 7
Étalez la crème de feta dans une assiette. Ajoutez les lentilles par-dessus, suivies des carottes rôties et du haché de veau. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 465 cal. |
Fat | 20 g |
Carbohydrates | 22 g |
Protein | 46 g |
Fiber | 6 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Haché de veau, carottes rôties & feta" contains 465 Energy, 20 g of Fat, 22 g of Carbohydrates, 46 g of Protein, 6 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
A Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
C Green-score
The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...
Feta au four & ratatouille
Omelette maison & salade à la grecque
Taboulé, poulet grillé & crème de feta
Taboulé, carottes rôties & sauce yaourt
Chili végé au quinoa
Bowl végé quinoa & œuf mollet