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Risotto courgette & prosciutto

484 reviews

Les courgettes râpées ont encore frappé, en risotto cette fois-ci pour une cuisson ultra rapide !

Coline
Coline
$$$
Easy
A Nutri-scoreB Green-score
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Heart64.4k
Prep Time

5 minutesPrep time

Cooking Pot

20 minutesCook time

Calories

456 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Kettle, Pot (small), Grater

recipe

Vegetable bouillon (cube)

Step 1

Faire bouillir 20cl d'eau par personne et y dissoudre le bouillon de légumes.

Zucchini

Step 2

Lavez les courgettes et râpez-les.

Shallot

Step 3

Épluchez et hachez les échalotes.

White wine
Shallot
Arborio rice

Step 4

Dans une casserole, ajoutez les échalotes avec un filet d'huile d'olive. Faites-les revenir 1 minute avant d'ajouter le riz. Ajoutez le vin et laissez cuire jusqu'à absorption.

Vegetable bouillon (cube)
Zucchini

Step 5

Ajoutez les courgettes râpées et 1 louche de bouillon. Salez, poivrez et laissez le bouillon s'évaporer puis en rajouter ensuite une nouvelle louche.

Step 6

Faire de même jusqu'à ce qu'il n'y ai plus de bouillon de légumes. Au bout de 18/20 minutes, le riz doit être cuit. Goûtez-le avant de couper la cuisson.

Parmesan (grated)

Step 7

Une fois le risotto cuit, ajoutez le parmesan, une noisette de beurre ou un filet d'huile d'olive et mélangez le tout.

Prosciutto

Step 8

Servez le risotto dans les assiettes avec le prosciutto et du parmesan*. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt ! *Consultez nos tips pour cette étape

😋 Gourmet tipCamille U

Pour un vrai moment de gourmandise, on vous conseille d'agrémenter votre risotto de tomates séchées ou d'une cuillerée de pesto.

- Camille U, Nutritionist

Personal notes

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Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy456 cal.
Fat17 g
Carbohydrates61 g
Protein12 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Risotto courgette & prosciutto" contains 456 Energy, 17 g of Fat, 61 g of Carbohydrates, 12 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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