Polenta al ragù d'anatra

53 reviews

Decadent, dreamy & done in 20 minutes!

Camille U.
Camille U.
11.2k
$$$
Easy
A Nutri-scoreB Eco-score

8 minutes

Prep time

15 minutes

Cook time

652 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Frying pan

recipe

Duck (confit)

Step 1

Détaillez les cuisses de confit de canard en retirant le gras.

Shallot

Step 2

Épluchez et émincez les échalotes.

Shallot
Duck (confit)

Step 3

Placez les échalotes et les cuisses de canard dans une poêle à feu vif et faites revenir pendant 5 minutes.

Tomatoes (canned, peeled)
Red wine

Step 4

Ajoutez les tomates pelées et le vin rouge. Salez, poivrez, couvrez et laissez cuire à feu doux pendant 10 minutes.

Milk (whole)

Step 5

Pendant ce temps, préparez votre polenta : faites bouillir le lait dans une casserole.

Polenta
Parmesan (grated)

Step 6

Ajoutez ensuite la polenta en pluie tout en remuant pendant 3 à 4 minutes à feu doux jusqu'à obtenir une texture crémeuse. Ajoutez le parmesan et un peu plus de lait si le mélange est trop épais. Salez et poivrez.

Step 7

Une fois la cuisson du canard terminé, retirez la poêle du feu et dressez dans une assiette avec la polenta. Réassaisonnez selon vos goûts. Optionnel : ajoutez du parmesan et/ou des herbes fraîches. C'est prêt !

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy652 cal.
Fat27 g
Carbohydrates58 g
Protein37 g
Fiber3 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Polenta al ragù d'anatra" contains 652 Energy, 27 g of Fat, 58 g of Carbohydrates, 37 g of Protein, 3 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Eco-score

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

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