Stovetop, Pot (small), Frying pan
Step 1
Dans une casserole d'eau bouillante salée, faites cuire les pâtes selon les instructions du paquet. En fin de cuisson, égouttez-les.
Step 2
Pendant ce temps, lavez puis coupez les champignons en lamelles.
Step 3
Coupez le tofu en deux, afin d'obtenir une épaisseur plus fine. Coupez les moitiés en deux puis en bâtonnets.
Step 4
Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les bâtonnets de tofu et faites-les cuire 10 minutes jusqu'à ce qu'ils soient bien dorés. Réservez.
Step 5
Dans la même poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive, sur feu vif. Ajoutez les champignons. Salez, poivrez et faites-les cuire 5 à 6 minutes.
Step 6
Ajoutez l'ail râpé et poursuivez la cuisson 1 à 2 minutes.
Step 7
Ajoutez à nouveau le tofu dans la poêle avec la crème fraîche et le parmesan râpé. Mélangez bien le tout, jusqu'à ce que la sauce soit crémeuse.
Step 8
Ajoutez les pâtes égouttées dans la poêle et mélangez à nouveau.
Step 9
Servez les pâtes dans un bol ou une assiette creuse. Ajoutez un peu de parmesan râpé et du persil frais ciselé, si vous en avez. Ré-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !
Personal notes
Add your own flavor!
Nutrition facts
Average estimated amount for one serving
Energy | 651 cal. |
Fat | 29 g |
Carbohydrates | 80 g |
Protein | 39 g |
Fiber | 5 g |
Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.
On average, one serving of the recipe "Creamy Pasta with Mushrooms & Tofu" contains 651 Energy, 29 g of Fat, 80 g of Carbohydrates, 39 g of Protein, 5 g of Fiber.
Price per portion
€ | Nos recettes à -2 € par portion |
€€ | Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion |
€€€ | Nos recettes à +4 € par portion |
Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.
Scores
B Nutri-score
The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).
A Eco-score
The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.
Retrieving reviews...