Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Burger au poulet à la mexicaine

Be the first to review

Un burger qui fait danser !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreB Green-score
Share iOS
Heart342
Prep Time

8 minutesPrep time

Cooking Pot

12 minutesCook time

Calories

616 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Stovetop, Frying pan

recipe

Chicken breast
Taco seasoning

Step 1

Dans un bol, ajoutez le poulet et la moitié du mélange d'épices mexicaines. Salez, poivrez et ajoutez un filet d'huile d'olive. Mélangez bien pour recouvrir le poulet d'épices.

Burger bun (brioche)

Step 2

Faites fondre une noisette de beurre dans une poêle, sur feu moyen. Ajoutez les pains burger côté mie et faites-les toaster 1 à 2 minutes, jusqu'à ce qu'ils soient dorés.

Step 3

Dans la même poêle, faites chauffer un filet d'huile d'olive, sur feu moyen. Ajoutez le poulet et faites-le revenir 2 à 3 minutes sur chaque face. Couvrez et poursuivez la cuisson 4 à 5 minutes.

Tomato

Step 4

Pendant ce temps, lavez puis coupez les tomates en petits dés.

Red onion

Step 5

Épluchez puis émincez finement les oignons rouges.

Avocado

Step 6

Préparez le guacamole. Dans un bol, ajoutez l'avocat et écrasez-le à l'aide d'une fourchette. Ajoutez ensuite les oignons rouges et les tomates. Salez et poivrez et ajoutez le reste du mélange d'épices mexicaines. Mélangez.

Salad

Step 7

Garnissez vos pains burger en les tartinant de guacamole. Ajoutez la salade puis le poulet. Refermez le burger, et dégustez aussitôt. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy616 cal.
Fat21 g
Carbohydrates40 g
Protein44 g
Fiber9 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Burger au poulet à la mexicaine" contains 616 Energy, 21 g of Fat, 40 g of Carbohydrates, 44 g of Protein, 9 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreB Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

B Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Burger au poulet à la mexicaine
Play