Beurre Blanc Cod, Green Beans & Potatoes

397 reviews

A beurre blanc sauce for all the food lovers out there !

$$$
Easy
B Nutri-scoreC Eco-score
39.4k

3 minutes

Prep time

18 minutes

Cook time

436 cal.

Per serving

Utensils

Stovetop, Pot (small), Colander, Frying pan, Whisk

recipe

Shallot

Step 1

Si besoin, faites décongeler le cabillaud. Épluchez puis émincez finement les échalotes.

Fingerling potatoes

Step 2

Dans une casserole d'eau bouillante salée, ajoutez les pommes de terre. Laissez cuire 15 minutes, sur feu moyen.

Step 3

Pendant ce temps, préparez la sauce au beurre blanc. Dans une casserole, ajoutez une noisette de beurre et les échalotes. Faites-les revenir 2 minutes, sur feu doux.

Red wine vinegar

Step 4

Ajoutez ensuite le vinaigre de vin rouge dans la casserole et laissez-le doucement s'évaporer en mélangeant.

Butter (unsalted)

Step 5

Ajoutez le beurre petit à petit, à feu très doux, en remuant vivement au fouet pour émulsionner la sauce. Salez, poivrez et réservez. Si la sauce se sépare, n'hésitez pas à ajouter une cuillère à café de crème fraîche et de fouetter à nouveau.

Green beans (frozen)

Step 6

Au bout des 15 minutes, ajoutez les haricots verts dans la casserole avec les pommes de terre. Remuez et poursuivez la cuisson 3 à 4 minutes.

Cod (fresh)

Step 7

En parallèle, faites fondre une noisette de beurre dans une poêle sur feu moyen. Ajoutez-y le cabillaud et faites-le cuire 2 minutes de chaque côté. Salez et poivrez.

Step 8

Dans une assiette, servez les pommes de terre avec les haricots verts et le cabillaud. Nappez le tout de sauce au beurre blanc, c'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Energy436 cal.
Fat21 g
Carbohydrates35 g
Protein27 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Beurre Blanc Cod, Green Beans & Potatoes" contains 436 Energy, 21 g of Fat, 35 g of Carbohydrates, 27 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

B Nutri-scoreC Eco-score

B Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

C Eco-score

The Eco-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A to E. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
397 reviews
Write a review

Retrieving reviews...

Beurre Blanc Cod, Green Beans & Potatoes