Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Air-fryer soft-boiled egg & ratatouille

Give a review!

A very simple recipe for tasty vegetables that takes us to Provence!

Barbara
Barbara
$$$
Very easy
A Nutri-scoreA Green-score
Share iOS
Heart560
Prep Time

12 minutesPrep time

Cooking Pot

30 minutesCook time

Calories

483 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Air fryer, Stovetop, Pot (small)

recipe

Eggplant

Step 1

Lavez puis coupez les aubergines en petits dés.

Zucchini

Step 2

Lavez puis coupez les courgettes en petits dés.

Bell pepper (assorted)

Step 3

Lavez puis coupez les poivrons en retirant le cœur avec les pépins. Coupez-les en petits dés.

Tomato

Step 4

Lavez puis coupez les tomates en dés.

Yellow onion

Step 5

Épluchez puis émincez finement les oignons.

Garlic

Step 6

Épluchez puis émincez finement l'ail.

Herbes de Provence

Step 7

Dans le panier du air-fryer avec la grille, ajoutez : les oignons, l'ail, les courgettes, les poivrons et les aubergines. Assaisonnez d'herbes de Provence et d'un filet d'huile d'olive. Salez et poivrez. Mélangez puis faites cuire au air-fryer 20 minutes à 180°C.

Step 8

Au bout de 20 minutes, sortez les légumes du air-fryer. Mélangez-les puis ajoutez les tomates. Poursuivez la cuisson au air-fryer 10 minutes à 180°C.

Egg

Step 9

Pendant ce temps, faites cuire les œufs 6 minutes dans une casserole d'eau bouillante. Une fois cuits, plongez-les dans de l'eau froide pour stopper la cuisson. Enlevez la coquille délicatement. Réservez.

Mixed grains (cooked)

Step 10

Réchauffez le mélange de céréales selon les instructions du paquet.

Step 11

Une fois les légumes bien tendres, sortez-les du air fryer. Servez le mélange de céréales dans une assiette creuse avec la ratatouille et l'œuf mollet coupé en deux. Re-assaisonnez selon vos goûts, c'est prêt !

Recipe tip

Pour profiter de cette recette toute l'année, on vous conseille d'utiliser de la ratatouille en conserve !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy483 cal.
Fat15 g
Carbohydrates68 g
Protein18 g
Fiber12 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Air-fryer soft-boiled egg & ratatouille" contains 483 Energy, 15 g of Fat, 68 g of Carbohydrates, 18 g of Protein, 12 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreA Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

A Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

Air-fryer soft-boiled egg & ratatouille
Play