Language

Oops! 🤓
This recipe is not yet fully translated into English...

Arrow Left

Bowl steak teriyaki, brocolis & riz

346 reviews

Une recette de bœuf aux saveurs asiatiques qui plaira aux amateurs de sucré-salé !

Camille C.
Camille C.
$$$
Very easy
A Nutri-scoreD Green-score
Share iOS
Heart14.2k
Prep Time

5 minutesPrep time

Cooking Pot

14 minutesCook time

Calories

883 cal.Per serving

Ingredients

SelectorServings

Utensils

Pot (small), Stovetop, Frying pan

recipe

Broccoli (fresh)

Step 1

Lavez puis coupez le brocoli en sommités.

White rice (long grain)

Step 2

Dans une casserole d’eau bouillante salée, faites cuire le riz selon les instructions du paquet. Égouttez-le en fin de cuisson.

Step 3

En parallèle, faites cuire le brocoli dans une casserole d’eau bouillante salée, pendant 6 minutes. Égouttez-le en fin de cuisson.

Beef (steak)

Step 4

Faites chauffer un filet d'huile d'olive dans une poêle. Ajoutez le steak. Salez, poivrez et faites-le griller 1 à 2 minutes sur une face.

Ginger (fresh)
Garlic
Sweet soy sauce

Step 5

Retournez le steak et ajoutez l'ail râpé, le gingembre et la sauce soja sucrée. Faites revenir le steak encore 1 à 2 minutes, pour une cuisson saignante, puis réservez-le sur une planche à découper. Déglacez la sauce et réservez-la.

Step 6

Coupez le steak en tranches.

Avocado

Step 7

Dans une assiette, servez le riz avec les brocolis, le steak et l'avocat coupé en gros dés. Assaisonnez de sauce gingembre/soja et servez. C'est prêt !

Personal notes

Add your own flavor!


Disable Auto-lock

Nutrition facts

Average estimated amount for one serving

Chevron Down
Energy883 cal.
Fat33 g
Carbohydrates76 g
Protein46 g
Fiber8 g

Values are based on an average estimate for one serving. All nutrition information presented on Jow is intended for informational purposes only. If you have any concerns or questions about your health, please consult with a health-care professional.

On average, one serving of the recipe "Bowl steak teriyaki, brocolis & riz" contains 883 Energy, 33 g of Fat, 76 g of Carbohydrates, 46 g of Protein, 8 g of Fiber.

Price per portion

$$$
Chevron Down
Nos recettes à -2 € par portion
€€Nos recettes entre 2 € et 4 € par portion
€€€Nos recettes à +4 € par portion

Please note, the price above is dependent on your grocer and the available products in the grocery store you chose.

Scores

A Nutri-scoreD Green-score
Chevron Down

A Nutri-score

The Nutri-score is an indicator intended for understanding nutritional information. Recipes or products are classified from A to E according to their food composition to promote (fiber, proteins, fruits, vegetables, legumes, etc.) and foods to limit (energy, saturated fatty acids, sugars, salt, etc.).

D Green-score

The Green-score is an indicator representing the environmental impact of food products. The recipes or products are classified from A+ to F. It takes into account several factors on the pollution of air, water, oceans, soil, as well as the impacts on the biosphere. These impacts are studied throughout the product life cycle.

Scores computed by

Etiquettable
346 reviews
PenWrite a review

Retrieving reviews...

You may also like...

Bowl steak teriyaki, brocolis & riz
Play