Macaroni risotto
Very easy
Coline
Coline

Macaroni risotto

4 minutesPrep time

14 minutesCook time

631 cal.Per serving

Ingredients for 1

Ham (deli slices)

1 slice

Ham (deli slices)

White wine

20 ml

White wine

Pasta (elbow macaroni)

90 g

Pasta (elbow macaroni)

Comté cheese

20 g

Comté cheese

Crème fraîche

1 tbsp

Crème fraîche

Chicken bouillon (cube)

1/4

Chicken bouillon (cube)

Shallot

1/4

Shallot

Utensils

Stovetop, Pot (small), Kettle

recipe

  • Step 1
    Peel and mince the shallot.
  • Step 2
    Sweat the shallot with a bit of olive oil.
  • Step 3
    Add the garlic and macaroni. Cook for 3 minutes to color the pasta.
  • Step 4
    Pour in the white wine, mix and allow the macaroni to absorb the liquid.
  • Step 5
    Faites bouillir 25 cl d'eau par personne et faites-y dissoudre le bouillon.
  • Step 6
    Add a ladle of stock and let the pasta absorb it again. Repeat the process for 10 minutes by adding stock.
  • Step 7
    Once the pasta is cooked, add the gated Comté and mix so it melts. Add the crème fraîche.
  • Step 8
    Serve the risotto with the ham.
  • Step 9
    Dressez les coquillettes sur une assiette, ajoutez le jambon et quelques herbes fraîches si vous en avez. C'est prêt !