Easy
Camille C.
Duck Parmentier
8 minutesPrep time
50 minutesCook time
610 cal.Per serving
Ingredients for 1
1/2
Duck (confit)
10 g
Hazelnuts
1/2
Shallot
200 g
Potato
50 ml
Milk (whole)
1 Dab
Butter (unsalted)
Utensils
Oven, Frying pan, Pot (small), Stovetop
recipe
- Step 1
Peel and cut the potatoes in cubes. - Step 2
Cook the potatoes in boiling water. Cook for 20 minutes. - Step 3
Épluchez et émincez les échalotes. - Step 4
Hachez grossièrement les noisettes à l'aide d'un couteau. - Step 5
Hachez grossièrement les cuisses de canard en enlevant le gras. - Step 6
Ajoutez un peu de graisse de canard dans une poêle chaude. Ajoutez les échalotes et faites-les revenir 2 minutes à feu vif. - Step 7
Ajoutez le confit de canard dans la poêle. Salez, poivrez et faites revenir 3 minutes à feu vif. - Step 8
Après 20 minutes de cuisson, vérifiez que les pommes de terre sont bien cuites et égouttez-les. - Step 9
Put the strained potatoes in a large bowl, add a bit of butter, hot milk, nutmeg, and season. Mash with a masher. - Step 10
Ajoutez le beurre, le lait et écrasez en purée avec une fourchette ou un presse-purée. - Step 11
Put the duck meat in an oven-proof dish. Add a layer of potato on top. - Step 12
Sprinkle hazelnuts and put under the grill for 10 minutes. - Step 13
Serve with a dressed green salad.