Duck Parmentier
Easy
Camille C.
Camille C.

Duck Parmentier

8 minutesPrep time

50 minutesCook time

610 cal.Per serving

Ingredients for 1

Duck (confit)

1/2

Duck (confit)

Hazelnuts

10 g

Hazelnuts

Shallot

1/2

Shallot

Potato

200 g

Potato

Milk (whole)

50 ml

Milk (whole)

Butter (unsalted)

1 Dab

Butter (unsalted)

Utensils

Oven, Frying pan, Pot (small), Stovetop

recipe

  • Step 1
    Peel and cut the potatoes in cubes.
  • Step 2
    Cook the potatoes in boiling water. Cook for 20 minutes.
  • Step 3
    Épluchez et émincez les échalotes.
  • Step 4
    Hachez grossièrement les noisettes à l'aide d'un couteau.
  • Step 5
    Hachez grossièrement les cuisses de canard en enlevant le gras.
  • Step 6
    Ajoutez un peu de graisse de canard dans une poêle chaude. Ajoutez les échalotes et faites-les revenir 2 minutes à feu vif.
  • Step 7
    Ajoutez le confit de canard dans la poêle. Salez, poivrez et faites revenir 3 minutes à feu vif.
  • Step 8
    Après 20 minutes de cuisson, vérifiez que les pommes de terre sont bien cuites et égouttez-les.
  • Step 9
    Put the strained potatoes in a large bowl, add a bit of butter, hot milk, nutmeg, and season. Mash with a masher.
  • Step 10
    Ajoutez le beurre, le lait et écrasez en purée avec une fourchette ou un presse-purée.
  • Step 11
    Put the duck meat in an oven-proof dish. Add a layer of potato on top.
  • Step 12
    Sprinkle hazelnuts and put under the grill for 10 minutes.
  • Step 13
    Serve with a dressed green salad.